Ga naar Content

Slechte start leidt kansloze avond Jong Ajax in tegen Almere City

AMSTERDAM - Jong Ajax heeft een ruime nederlaag moeten slikken tegen Almere City. Het werd een zure avond voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, die al snel op een ruime achterstand kwam te staan. De teller stokte uiteindelijk bij een stand van 1-4 in het voordeel van de bezoekers. 

Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Na drie minuten voetbal was het al duidelijk dat het wel een hele zware kluif zou worden voor Jong Ajax om de drie punten in eigen huis te houden. De Amsterdamse beloften keken op dat moment namelijk al tegen een 0-2 achterstand aan. Neraysho Kasanwirjo kopte het leer pardoes achter zijn eigen doelman Dominik Kotárski uit een corner die volgde op een knappe aanval van de bezoekers, waarna Thomas Verheydt er nog een schepje bovenop deed. De lange spits knikte binnen uit een voorzet van Faris Hammouti. 

Ajax slaagde er pas na twintig minuten in om enige vorm van gevaar te stichten. Max de Waal probeerde het met een rollertje, maar Almere City-doelman Michael Woud kon daarmee niet in de problemen worden gebracht. Nadat een doelpunt van Christian Rasmussen (Ajax) werd afgekeurd wegens een overtreding op Woud, gooide Elias Sorensen de wedstrijd al binnen een half uur voetbal in het slot. De Deen was het eindstation van een scherpe Almeerder counter en hij verschalkte Kotárski voor de 0-3. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Als de ploeg van Van der Gaag nog met een sprankje hoop op een punt het veld op kwam voor de tweede helft, dan werd die hoop al snel aan flarden geschoten door Fredrik Helstrup. De verdediger stond vogelvrij bij een vrije trap en kon de 0-4 simpel binnen schieten. De Deen zorgde er vervolgens nog geen minuut later zelf voor dat de Amsterdammers toch een treffer konden maken. Helstrup vloerde Jaymillio Pinas in het strafschopgebied en zag dat Kenneth Taylor het klusje feilloos klaarde: 1-4. 

Almere City koploper

Verder dan de benutte penalty van Taylor kwam Jong Ajax, dat speelde zonder spits Brian Brobbey, niet. Daardoor gingen de punten naar de bezoekers, die zich daardoor - in ieder geval voor even - koploper van de eerste divisie mogen noemen. Jong Ajax blijft na tien wedstrijden op vijftien punten staan. 

Opstelling Jong Ajax: Kotárski; Rensch, Llansana (Musampa/43), Kasanwirjo, Douglas; Regeer, De Waal (Tasci/71), Taylor; Hansen (Ünüvar/71), Rasmussen (Pinas/46), Giovanni (Bandé/62)

Opstelling Almere City: Woud; Mirani, Balker (Mannes/10), Helstrup (Breedijk/72), Blackson; Receveur, Koolwijk, Sorensen (Kaandorp/72); Hammouti (Achannach/28), Verheydt, Bouyaghlafen (Harrisson/72)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]