Ga naar Content

Blaricumse wijk viert gewoon Halloween ondanks negatief advies: "Moet makkelijk kunnen"

BLARICUM - De Blaricumse wijk Blaricummermeent viert dit jaar gewoon Halloween, ondanks de strengere coronamaatregelen. De veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek adviseert bewoners met klem om het feest thuis te vieren en kinderen niet langs de deuren te laten gaan, maar buurtbewoners van de Blaricummermeent zijn het daar niet mee eens.

Foto: NH Nieuws

"Gewoon met de huidige coronaregels moet dat makkelijk kunnen", vertelt een buurtbewoner. "Als wij hier op pad gaan dan zijn er misschien vier of vijf ouders, die kunnen prima van elkaar afstand houden. En de kinderen vormen geen gevaar, dus die kunnen lekker snoepjes verzamelen."

Maatregelen

De ouders zeggen extra maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo kiezen velen ervoor een snoeppot voor het huis neer te zetten en worden er zakken aan stokken gebruikt om afstand te creëren. "Ze mogen ook niet meer aanbellen, wij gaan alles blokkeren", vertelt een ouder. "Om alle contactmomenten weg te halen."

Meerdere huizen zijn versierd in Blaricummermeent - NH Nieuws

"En waarom niet", vertelt een ouder.  "We doen er niemand kwaad mee denk ik dan. Zeker als je het snoep neer zet en een paar stappen achteruit zet. Die blije gezichten van die kinderen, dat is fantastisch."

Discussie

"Er is natuurlijk ook discussie in de wijkfacebookgroep", weet een buurtbewoner. "En in het algemeen zegt iedereen: wij gaan door. Maar je moet ook maatregelen treffen. Je moet er rekening mee houden, je kan niet zomaar als vorig jaar met een hele groep langs gaan."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]