Amsterdam

NL
V

Vlaggen stadhuis Amsterdam halfstok voor slachtoffers aanslag Nice

30 oktober 2020, 14.27 uur · Door AT5

AMSTERDAM - De vlaggen van het stadhuis zijn vanmorgen halfstok gehangen. Dit vanwege de aanslag gisteren in het Franse Nice. Twee vrouwen en een man werden in een kerk met een mes om het leven gebracht.

Gemeente Amsterdam

"Vanwege de aanslag gisteren in Nice hangt vandaag de Franse vlag halfstok op het stadhuis. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden", schrijft de gemeente Amsterdam op Twitter.

Burgemeester Halsema heeft naar aanleiding van de aanslag in Nice van gisteren contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad schrijft Halsema dat de NCTV heeft aangegeven om het dreigingsbeeld in Nederland niet te wijzigen.

Veiligheidsgevoel

"Dergelijke aanslagen raken aan het veiligheidsgevoel van de stad, omdat een aanval door een extremist ook hier niet ondenkbaar is. De gebeurtenissen vereisen een ieder om waakzaam te blijven en dat vraag ik ook nu weer aan u", schreef Halsema gisteren in de brief.

De Franse politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden. De vermoedelijke islamistische terrorist is een 21-jarige Tunesiër die vorige maand als illegale migrant Europa is binnengekomen. Twee weken geleden werd in een voorstad van Parijs leraar Samuel Paty onthoofd door een moslimextremist.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]