Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Enkele brandweerlieden in Hoorn positief getest op corona

30 oktober 2020, 14.24 uur · Door Ramon Besseling

HOORN - Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de regio Noord-Holland Noord is dusdanig hoog opgelopen, dat de Veiligheidsregio het gebied woensdag heeft opgeschaald naar de categorie 'zeer ernstig'. Ook bij de brandweer in Hoorn zijn enkele leden positief getest.

De Hoornse brandweer samen met Edwin Evers, toen het brandalarm op 29 maart 2019 was afgegaan in Schouwburg Het Park - Foto: Edwin Evers Band

Woordvoerder Linda Kat van de Veiligheidsregio kan niet aan WEEFF bevestigen hoeveel brandweerlieden positief zijn getest op corona. Ze weet wel dat de taken van de personen met corona tot dit weekend uitgevoerd worden door vrijwilligers op de kazerne. Collega's die in contact zijn gekomen met de positief geteste brandweerlieden hebben een sneltest laten uitvoeren.

Volgens Kat komen er in de hele regio meer gevallen voor van positief geteste leden van de brandweer, maar betreft dit vaak individuele gevallen.

Ambulancepersoneel en centralisten

"Sinds twee weken is het virus ook aanwezig binnen de ambulancedienst. Een aantal collega's is inmiddels wel weer aan het werk. Door de flexibiliteit van de ambulancecollega's en het schrappen van een aantal interne trainingen, is de paraatheid gewaarborgd gebleven", aldus de woordvoerder.

Kat vertelt aan WEEFF dat er momenteel geen medewerkers van de meldkamer positief zijn getest op het coronavirus.

Continuïteitsplannen

Het wegvallen van brandweerlieden en ambulancepersoneel door een positieve coronatest zorgt voorlopig niet voor uitval in bepaalde onderdelen van de hulpverlening. Zo werkt de Veiligheidsregio met continuïteitsplannen om alles zo goed mogelijk door te laten gaan.

"Deze plannen voorzien in werkwijzen voor verschillende scenario’s. We monitoren onze bezetting continu. Zo geven postcommandanten een gewijzigde status iedere dag door aan het teamcommando", sluit de woordvoerder af.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]