Zaanstreek-Waterland

NL
V

Zes auto's bij flat Zaandam uitgebrand: vermoedelijk brandstichting

30 oktober 2020, 06.46 uur · Aangepast 30 oktober 2020, 11.56 uur · Door Redactie

ZAANDAM - Zeker zes auto's zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uitgebrand. De auto's stonden op een grote parkeerplaats bij de flat Brandaris. De politie vermoedt brandstichting.

Autobranden Brandaris - NH Nieuws

De brandweer was rond 00.45 druk in de weer om het vuur te stoppen. Er stonden heel wat auto's op de parkeerplaats. In totaal kunnen zes auto's als verloren worden beschouwd. 

Politie onderzoekt de precieze oorzaak van de brand en doet sporenonderzoek. 

Volgens een getuige begon eerst één auto te branden en is het vuur overgeslagen naar de auto's daarnaast.

BMW naar de sloop

De eigenaar van een zilverkleurige BMW reageerde terneergeslagen. "Ik ben gisternacht door de buren wakker gemaakt, toen ik mijn auto in de fik zag staan schrok ik enorm. Ik denk dat die auto gelijk naar de sloop moet, hij ziet er niet meer uit. Ik had hem al twaalf jaar."

Een andere buurtbewoner sliep ondanks het kabaal van de sirenes vannacht rustig door. Toen hij ‘s ochtends langs kwam lopen zag hij de overblijfselen van de auto’s. "Die zijn finaal vernield, niks meer aan te redden. Heel erg jammer, want er zitten mooie auto’s bij. Dit soort rottigheid zie ik hier voor het eerst. Ik zou me niet moeten voorstellen dat mijn eigen auto erbij staat, het is een ravage. Dat zie je normaal gesproken niet."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]