Ga naar Content

AZ-debutant Maxim Gullit beleeft avond van z'n leven: "Kon alleen maar lachen"

ALKMAAR - Vlak voor het einde van de wedstrijd AZ - Rijeka (4-1) vond er een bijzonder moment plaats. Twee spelers maakten hun debuut voor de Alkmaarders. Verdediger Maxim Gullit en aanvaller Yusuf Barasi kwamen binnen de lijnen. "Kippenvel."

Maxim Gullit en Yusuf Barasi over hun debuut voor AZ - NH Nieuws

"Een droom die uitkomt", vertelt de pas zeventienjarige Yusuf Barasi vlak na z'n eerste minuten voor AZ. "Ik besef het nu pas en het is mooi dat ik mijn debuut nu al mag maken." De behendige spits doorliep de Alkmaarse jeugdopleiding en speelt normaal gesproken z'n wedstrijden voor Jong AZ.

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Reuze sprongen

Maxim Gullit is negentien jaar en speelde een paar jaar geleden nog voor de amateurs van AFC in Amsterdam. Sinds zijn stap naar AZ in 2015 maakte de linksbenige verdediger reuze sprongen en met als hoogtepunt nu dus z'n debuut. "Ik ben trots op mezelf. Ik kon alleen maar lachen, dat straalde ik ook uit."

"Nog niet gekeken naar m'n telefoon, maar ben ervan overtuigd dat ik een bericht van een trotse vader heb gekregen."

AZ-speler Maxim Gullit

Dansen

Na de wedstrijd moesten beide spelers op de tafel dansen. Een traditie voor debutanten bij de Alkmaarders. Vervolgens stond de media te wachten, zeker bij Maxim Gullit. Als zoon van Ruud Gullit en Estelle Cruijff wordt er extra op hem gelet. "Nog niet gekeken naar m'n telefoon, maar ben ervan overtuigd dat ik een bericht van een trotse vader heb gekregen."

Bekijk de video voor het hele gesprek met beide debutanten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]