Ga naar Content

Burgemeester roept Wormerlanders op: 'Vier Sint Maarten bij voorkeur thuis'

WORMERLAND - Ze kan het niet verbieden, maar doet wel een dringend beroep op ouders. Burgemeester Michel van Wormerland roept haar inwoners op om Sint Maarten op 11 november in huiselijk kring te vieren.  

Foto: Frits Houtgraaf

De oproep is gedaan in samenspraak met scholen, benadrukt de gemeente. "Hoe ongelooflijk jammer ik dit ook vind, de realiteit vraagt ons om risico's uit te sluiten", aldus de burgemeester in een persbericht. Ze weet dat Sint Maarten 'een traditie in de Wormerlandse gemeenschap is', maar vraagt Wormerlanders vooral om 'begrip voor de situatie'. 

Officieel geen evenement

Omdat het officieel geen evenement is, geldt er geen verbod op het vieren van Sint Maarten. "Wel of niet deelnemen is een verantwoordelijkheid van de ouders", benadrukt ze dat ze niemand kan verbieden om met een lampion langs de deuren te gaan.

Voor wie wel langs de deuren gaat heeft de gemeente - naast de algemene coronaregels - een lijstje spelregels opgesteld. Zo mogen alleen kinderen tot 12 jaar zingen en moeten traktaties op afstand aangeboden worden. 

Lees ook

Wormerland is de eerste gemeente in de regio Zaanstreek-Waterland die oproept om Sint Maarten in huiselijke kring te vieren. Eerder riep de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord inwoners in haar gebied al wel op om tijdens Halloween en Sint Maarten niet langs de deuren te gaan. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]