Ga naar Content

Gerelateerde videos

Dani de Wit: "Liever minder scoren en meer wedstrijden winnen"

WIJDEWORMER - Dani de Wit kan dit seizoen aardige statistieken overleggen. Als we kijken naar de eredivsie, dan heeft de AZ-middenvelder nu al meer goals en assists op zijn naam staan dan in het vorige seizoen.

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"Ik zit in een hele lekkere flow", zegt de middenvelder daarover. "Ik voel me goed. Ik maak goals en geef assists, dus dat is mooi. Het is fijn om belangrijk te zijn voor het team. Maar nu wil ik ook graag belangrijk zijn voor een winnend team. Daar moeten we nu met zijn allen aan gaan werken. Ik scoor liever minder als we wel wedstrijden gaan winnen."

Daarmee doelt De Wit op de teleurstellende resultaten in de eredivisie. Want AZ speelde tot nu toe al vijf keer gelijk. "We speelde afgelopen zondag tegen ADO weer goed, alleen in de tweede helft maken we gewoon weer dezelfde fouten als in de afgelopen wedstrijden. Dat is heel erg zonde en heel erg onnodig."

"Vaak hebben de aanvallers iets van: nu even niet. Als je ze daarin kan motiveren dan helpt dat"

az-speler dani de wit

Dankzij de lege stadions is in de afgelopen wedstrijden goed te horen wat de spelers tijdens de wedstrijd tegen elkaar zeggen. En daarin valt op dat De Wit veel te horen is. "Ik probeer de aanjager te zijn. Ik sta als middenvelder achter de voorhoede en dan kan je veel energie leveren in het druk zetten en dan probeer je iedereen mee te nemen. Vaak hebben de aanvallers iets van: nu even niet. Als je ze daarin kan motiveren dan helpt dat."

Bekijk in de bovenstaande video het volledige interview met De Wit. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]