Alkmaar

NL
V

Alkmaar 'zeer waarschijnlijk' decor voor Nederlandse dramaserie over IRA-aanslagen

29 oktober 2020, 13.01 uur · Aangepast 29 oktober 2020, 20.43 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Voor de nieuwe Nederlandse dramaserie 'The Spectacular' staat op 3 november 'zeer waarschijnlijk' een draaidag gepland in Alkmaar. Aanvankelijk was het idee om de scènes in Amsterdam te draaien, maar via social media blijkt dat Alkmaar een serieuze kansmaker is.  Op welke exacte locaties de co-productie van Pupkins Film BV en VPRO uiteindelijk zal worden gedraaid, houden de producenten nog even geheim.

Adobe Stock

In de jaren tachtig, aan het einde van ‘The Troubles’, het Noord-Ierse conflict, wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die, gestationeerd in Duitsland, met grote regelmaat uitgaan in Limburg.

Een speciaal team van lokale rechercheurs krijgt de taak om de groep Ierse terroristen, die zichzelf zien als vrijheidsstrijders, in te rekenen. Het wordt het rechercheteam op den duur duidelijk dat nationale en internationale autoriteiten er juist alles aan doen om de aanhoudingen tegen te werken. De terreurcel bereidt intussen een aanslag in Nederland voor, die bekend staat als ‘The Spectacular'. 

Figuranten

Hadewych Minis vertolkt de hoofdrol. Ook Michel Sluysmans, Jacob Derwig, Peter Blok, Aoibhínn McGinnity en Game of Thrones- gezichten Kerr Logan en Ian Beattie maken deel uit van de internationale cast. Er wordt nog gezocht naar figuranten die in de rol willen kruipen van een Britse soldaten, dronken lui  journalisten, fotografen of forensisch medewerkers, aldus de producenten tegen mediapartner Alkmaar Centraal.

De uitzending van The Spectacular staat gepland voor het najaar van 2021.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]