Ga naar Content

AZ'er Dani de Wit in vorm richting Rijeka-thuis: "Als team gaan winnen"

ALKMAAR - Na de 1-0 zege op Napoli wacht voor AZ donderdag het tweede groepsduel in de Europa League. HNK Rijeka is de tegenstander in Alkmaar. Dani de Wit, de maker van het doelpunt in Napoli, kijkt uit naar de wedstrijd.

Dani de Wit blikt vooruit op AZ tegen HNK Rijeka - NH Nieuws

Vorige week was het - ondanks de overwinning - vooral tegenhouden tegen Napoli. "Het is elke wedstrijd weer anders en elke wedstrijd hebben we weer een ander plan. Ik denk dat het begint met blijven voetballen en blijven werken voor elkaar", zegt De Wit.

"Ik scoor goals en geef assists. Daar ben ik blij mee, maar uiteindelijk gaat het erom dat je als team gaat winnen"

az-speler dani de wit

Zwakke reeks in de eredivisie

Tegen ADO Den Haag speelden de Alkmaarders voor de vijfde keer gelijk in even zoveel competitiewedstrijden. "Het gaat nu een paar keer mis met individuele fouten en een paar keer pech. Dat is gewoon heel erg zuur. We hadden zeker gehoopt om daarna (Napoli, red.) een goed resultaat neer te zetten. Dat hopen we morgen ook weer te doen."

Persoonlijke vorm

Zelf is De Wit wél in uitstekende vorm. "Het rendement is dit jaar beter. Ik scoor goals en geef assists. Daar ben ik blij mee, maar uiteindelijk gaat het erom dat je als team gaat winnen."

AZ tegen HJK Rijeka begint donderdagavond om 21.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]