Ga naar Content

Jong AZ-speler Mo Taabouni beste talent van de eerste periode

ZEIST - Mo Taabouni is door de eerste divisie verkozen tot het beste talent van de eerste periode. De aanvallende middenvelder van Jong AZ maakte zeven doelpunten in acht duels. Volendammer Robert Mühren is verkozen tot beste speler.

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Taabouni scoorde tegen Jong PSV, Jong Utrecht, De Graafschap (2x), MVV (2x) en FC Volendam. Daarnaast gaf de achttienjarige spelmaker twee assists.

Noord-Hollanders in de prijzen

Cambuur-spits Mühren is de beste speler van de eerste periode. Volgens de trainers en aanvoerders van alle ploegen maakte hij de meeste indruk. De Volendammer scoorde acht keer en moet alleen Elías Már Ómarsson van Excelsior voor zich dulden op de topscorerslijst.

Nick Olij van NAC Breda is uitgeroepen tot beste keeper van de eerste periode. De geboren Haarlemmer en voormalig AZ-doelman kreeg in de eerste zes competitiewedstrijd slechts drie tegendoelpunten. Ex-Ajacied en oud-AZ'er Ole Tobiasen werd verkozen tot beste trainer. Hij is met Almere City nog altijd ongeslagen.

De individuele Bronzen Kampioensschilden worden bij de eerstvolgende thuiswedstrijd uitgereikt.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]