Ga naar Content

Ten Hag baalt van gelijkspel, blessure Antony lijkt mee te vallen

BERGAMO - Trainer Erik ten Hag heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het gelijkspel van Ajax bij Atalanta in de Champions League (2-2). "We hadden een lastige start, maar de complimenten voor mijn spelers hoe ze zich in de wedstrijd hebben geknokt. We geven het ook weer weg en dat is onnodig."

Foto: Pro Shots / Action Images

"We moeten zo'n wedstrijd bij een voorsprong van 0-2 over de streep trekken", mopperde de trainer van Ajax. "Eerst missen we met Perr Schuurs een enorme kans op 0-3. Maar daarna staan we een paar keer met veel te veel mensen voor de bal. Toen lieten we ons weg counteren. Dat moet er uit en mag niet op dit niveau. Dat is naïef en kinderlijk."

"We speelden tegen een heel goede ploeg, maar we hadden hier moeten winnen"

ajax-trainer erik ten hag

"Je weet dat zij bij een achterstand van 0-2 na rust nog meer druk gaan zetten", zei Ten Hag. "Maar dan moet je rustig blijven en het geduld bewaren. Dat is ons niet gelukt en dat moet de volgende week beter. We speelden tegen een heel goede ploeg, maar we hadden hier moeten winnen."

Ten Hag keek tevreden terug op zijn beslissing om met Lassina Traoré als centrumspits te beginnen. "In het begin van dit jaar tijdens de uitwedstrijd tegen Getafe bleek hij nog een jongetje", zei de coach van Ajax. "Nu was hij een kerel. Hij heeft gevochten en echt heel goed gespeeld. Hij heeft zijn rol uitstekend ingevuld. Traoré was het aanspeelpunt dat ons liet voetballen. Hij verdient ook een penalty en maakt zelf de 0-2. In de slotfase biedt hij Antony nog een kans."

Antony

Antony kreeg in blessuretijd een enorme schop van Ruslan Malinovski en hij moest zelfs per brancard van het veld.  

Foto: Pro Shots/Action Images

Ten Hag vermoedt dat de Braziliaanse aanvaller Antony geen zware blessure heeft overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Atalanta (2-2) in de Champions League. "De noppen staan in zijn kuit en het was een heel smerige overtreding. Maar ik denk dat hij er wel weer snel bij kan zijn", aldus de oefenmeester.

Zaterdag speelt Ajax in de eredivisie thuis tegen Fortuna Sittard. Volgende week dinsdag is de derde Champions Leaguewedstrijd, uit tegen het nog puntloze FC Mydtjylland uit Denemarken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]