Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Zaalvoetballers Hovocubo treffen Noorse ploeg in Champions League

27 oktober 2020, 16.19 uur · Door Redactie

HOORN - Hovocubo is dinsdagmiddag tijdens de loting voor de voorronde van de Champions League gekoppeld aan Utleira Idrettslag. De Hoornse zaalvoetballers spelen een uitwedstrijd tegen de Noren, die in de week van 24 tot 29 november op de agenda staat. 

NH Sport/Edward Dekker

Het Champions League-format heeft dit seizoen door alle coronaperikelen heel andere vormen aangenomen dan gebruikelijk. Normaal gesproken worden de voorrondes van de Champions League in toernooivorm afgewerkt en moet je als eerste eindigen in een groep van vier om je te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Nu volstaat een overwinning om je te verzekeren van deelname aan de 'main round'. 

Restricties

De voorronde gaat over één wedstrijd en Hovocubo speelt uit omdat de club door de maatregelen in Nederland niet kon garanderen dat er een thuiswedstrijd kan worden georganiseerd. Mede door dit feit en doordat er voorafgaand aan de loting groepen werden gemaakt om restricties wat betreft reizen te ontlopen, wist de ploeg van trainer Sander van Dijk van tevoren al dat het de Noren óf het Luxemburgse FC Differdange zou worden. Eerstgenoemde is uiteindelijk uit de koker gerold. 

Zaalvoetbalclub Utleira Idrettslag is opgericht in 2015 en speelt sinds 2017 in de hoogste zaalvoetbalklasse van Noorwegen. Afgelopen seizoen werd het team kampioen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]