Ga naar Content

Aantal coronabesmettingen blijft toenemen in West-Friesland

WEST-FRIESLAND - Het aantal mensen in West-Friesland dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is toegenomen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Een automobilist wordt getest bij de coronateststraat in Zwaag - Foto: Gemeente Hoorn / Marjon van der Ven

Dat betekent dat in de regio het risiconiveau 'ernstig' van toepassing is. De gemeente Drechterland spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 603 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 119 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 53.

In gemeente Koggenland ligt het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners het laagst van alle gemeentes in West-Friesland. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 413 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 94 personen positief hebben getest op corona. 

In alle West-Friese gemeentes is het aantal besmettingen echter toegenomen en geldt het risiconiveau 'ernstig'. Bekijk op de kaart hieronder het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Ziekenhuisopnames en sterftecijfer

De afgelopen twee weken zijn er zes mensen uit West-Friesland met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn vier personen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totaal aantal West-Friese sterfgevallen aan corona staat op 47 personen. 

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]