Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Afsluitdijk uren na ongeluk met vrachtwagen weer open

27 oktober 2020, 06.57 uur · Aangepast 27 oktober 2020, 13.53 uur · Door Redactie

DEN OEVER - Vanwege een ongeluk met een vrachtwagen is de A7 op de Afsluitdijk richting Friesland van vanochtend 7.00 uur tot 13.00 uur afgesloten geweest. Inmiddels is de snelweg vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. 

Weginspecteur Ron/Rijkswaterstaat

De vrachtwagen is in de vangrail beland, meldde de ANWB vanochtend. Volgens Rijkswaterstaat zijn er geen andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken en is de chauffeur ongedeerd gebleven. 

Artikel gaat verder onder tweet

Onmiddellijk na het ongeluk werd vanaf knooppunt Zaandam een omleiding ingesteld, maar daarmee kon niet worden voorkomen dat verkeer achter het ongeluk ingesloten raakte. Met een hijskraan werd een verhoogde rijbaanscheiding weggetakeld, en konden ingesloten weggebruikers hun weg vervolgen. Bovendien kon een uit Friesland opgeroepen berger de plek van het ongeluk zo makkelijker bereiken. 

Wegwerk geluk bij ongeluk

Afgelopen nacht tussen 00.00 en 5.00 uur was de A7 ook al in beide richtingen dicht, al was dat toen in verband met werkzaamheden. Ook toen gold de omleiding via de Houtribdijk of via Almere en Emmeloord.

Diezelfde werkzaamheden waren voor het ingesloten verkeer op de Afsluitdijk vanochtend een geluk bij een ongeluk. Door een voor werkzaamheden afgesloten rijstrook tijdelijk vrij te geven, kon het verkeer achter de vrachtwagen na enig oponthoud de weg vervolgen. Welke werkzaamheden er op die plek worden uitgevoerd, is niet bekend, al garandeert de woordvoerder dat de weg daar vannacht niet opnieuw is geasfalteerd. 

Klik hier voor de recentste verkeersinformatie. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]