Ga naar Content

Hilversums Beeld en Geluid zwaait laatste bezoeker uit voor grootscheepse verbouwing

HILVERSUM - Het Hilversumse museum Beeld en Geluid heeft gisteren de voorlopig laatste bezoeker uitgezwaaid. Het museum gaat anderhalf jaar dicht voor een grootscheepse verbouwing.

Foto: Beeld en Geluid

Met dezelfde afstandsbediening waarmee koningin Beatrix het museum veertien jaar geleden opende, mochten de laatste bezoekers het museum eerst 'uitzetten'. Daarna stond Beeld en Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer met medewerkers klaar om de laatste bezoekers gedag te zeggen.

Het museum gaat de komende anderhalf jaar op de schop. Het wordt verbouwd zodat het straks weer recht doet aan het medialandschap dat sinds de opening van het museum enorm veranderd is. "De afgelopen veertien jaar waren een prachtige periode van innovatie, experimenteren en verandering met vele hoogtepunten. Met de komst van het nieuwe museum in 2022 bouwen we verder aan een mediawijzere samenleving", zegt Van Nispen tot Sevenaer.

Beeld en Geluid gaat de komende tijd dus niet open voor museumbezoekers, maar blijft wel open voor onder meer het onderwijs, evenementen en kinderfeestjes.

Foto: Beeld en Geluid

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]