Ga naar Content

Ajax zonder Huntelaar naar Bergamo, Atalanta mist De Roon

AMSTERDAM - Ajacied Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt dinsdag in de tweede groepswedstrijd van de Champions League. Tegenstander Atalanta Bergamo kan geen beroep doen op international Marten de Roon.

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

De 18-jarige Brian Brobbey is de vervanger in de selectie van Ajax. Brobbey speelt bij Jong Ajax waar hij dit seizoen al vijf keer wist te scoren. 

De selectie van Ajax voor de Europese trip bestaat uit twintig spelers, onder wie ook de Braziliaanse vleugelspits Antony. De zomeraankoop miste vorige week de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Liverpool. Zonder Antony verloor Ajax in de Johan Cruijff ArenA met 1-0. Mohammed Kudus viel al vroeg uit en staat maanden aan de kant met een meniscusblessure. De Ghanees komt vermoedelijk pas na de winterstop weer in actie.

0-13

Ajax boekte zaterdag in de eredivisie een historisch grote zege op VVV: 0-13. Lassina Traoré nam vijf doelpunten voor zijn rekening. Huntelaar kwam als invaller twee keer tot scoren. Het is niet bekend waarom de ervaren spits ontbreekt. Ajax wilde daar niets over zeggen.

Ten Hag besloot in Venlo om al in de rust, bij een voorsprong van 4-0, de basiskrachten Nicolás Tagliafico en Dusan Tadic te wisselen met het oog op het duel met Atalanta. Beiden kregen zo wat rust. Atalanta, de club van de Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon en de van PSV overgekomen spits Sam Lammers, begon de Champions League vorige week met een overtuigende zege bij de Deense club FC Midtjylland: 0-4.

Geen De Roon

Marten de Roon moet het duel met Ajax vanwege een liesblessure aan zich voorbij laten gaan. De 29-jarige middenvelder werd om die reden zaterdag na een uur gewisseld tijdens het verloren thuisduel met Sampdoria (1-3). "De afwezigheid van De Roon is een gemis voor ons", vertelde trainer Gian Piero Gasperini. "Maar we hebben ook in de competitie wedstrijden zonder hem gespeeld en toen is het ook goed gegaan."

In de eredivisie kan Ajax experimenteren. In de Champions League zijn teams vaak meer aan elkaar gewaagd

Atalanta bergamo-trainer Gian Piero Gasperini

Gasperini kijkt uit naar het thuisduel van zijn Atalanta met Ajax in de Champions League. "Het wordt denk ik een open wedstrijd met veel kansen", blikte hij vooruit op een afsluitende persconferentie. "Ajax wil net als wij aanvallen. Ik ken ze niet anders."

Gasperini vertelde niet in de war te zijn geraakt van de monsterzege van Ajax van afgelopen zaterdag in Venlo. "De eredivisie is een competitie waarin Ajax soms kan experimenteren. Dat is anders in de Champions League. Dan zijn teams vaak meer aan elkaar gewaagd."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]