Ga naar Content

Nieuw bestuur DIO wil de club 'zo lang ze leven' voort laten bestaan

HAARLEM - Het scheelde niet veel of de Haarlemse sportvereniging DIO zou deze zomer failliet verklaard worden. Tijdens de jaarvergadering in juni zou het faillissement besproken worden, maar er stond een nieuwe groep bestuursleden op om de club te redden van de ondergang. 

Nieuw bestuur SV Dio probeert club te redden - NH Nieuws

"De stekker zou eruit getrokken worden. Financieel stonden we 25.000 euro in de min en in de coronatijd kwam er ook niks meer binnen", vertelt de nieuwe DIO-voorzitter Peter Slenders. 

Het nieuwe bestuur richtte een 'club van 100' op en ging achter nog te betalen contributies aan. Ook hebben ze verschillende kostenposten weten te verlagen, wat ervoor heeft gezorgd dat de club er nu financieel gezien een stuk gezonder voorstaat. 

Emotioneel betrokken

Voor de nieuwe bestuursleden was het geen lastige beslissing om in een 'zinkend schip' te stappen. Ze lopen allemaal al vanaf jongs af aan rond bij de club en ze willen DIO graag uit deze moeilijke tijd helpen. 

Ook voor Slenders heeft de club veel emotionele waarde. Zowel zijn vader als zijn moeder waren vroeger nauw bij de club betrokken en zijn moeder is in de kantine overleden. Om die reden wil hij graag dat de club blijft bestaan. "Dat is mijn motivatie om als voorzitter door te blijven gaan en DIO zo lang ik leef, voort te laten bestaan." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]