Ga naar Content

Bootje in Enkhuizen afgebrand: "Vijf minuten 'lol' en een hele verdrietige eigenaar"

ENKHUIZEN - Een bootje vlakbij de Hazelaarshof in Enkhuizen stond gisteravond in brand. De brand was snel geblust, maar van het bootje is niet veel meer over. Even verderop stond ook een speeltoestel in brand. Het bootje was van de schoonvader van Claudia Timmerman. "Ik werd ineens gebeld, hij zei dat ze zijn boot in de fik hadden gestoken."

Foto: Claudia Timmerman

De brandweer in Enkhuizen liet op Facebook weten dat zij gisteravond om 21.44 uur een melding kregen van een speeltoestel op de Kweekwal dat gedeeltelijk in de brand stond. Die brand was snel geblust en vanuit daar gingen zij meteen door naar het brandende bootje nabij de Hazelaarshof. Bij de boot is een fles terpatine gevonden. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er wordt niet uitgesloten dat de brand is aangestoken.  

"Hij zei dat ik niet moest schrikken, maar dat de politie voor de deur stond met de mededeling dat zijn boot in de brand stond", vertelt Claudia Timmerman over het telefoongesprek dat zij gisteravond met haar 79-jarige schoonvader voerde. Aan zijn stem hoorde Claudia dat hij verdrietig was. 

"Hij had het varen wel weer willen oppakken, maar dat is hem bij deze ontnomen"

Claudia Timmermans

Claudia ging langs bij haar schoonvader en hoorde daar de rest van het verhaal. "Hij zag de brandweer langs zijn huis rijden", zegt Claudia. Haar schoonvader werd nieuwsgierig, omdat het zo vlakbij zijn huis was. Daarom ging hij kijken. "Zijn buurman liep hem tegemoet en vroeg of dat niet zijn boot was die in de brand stond." En dat was zo. Toen de schoonvader van Claudia bij het bootje aankwam, was de brand al geblust. Een agent ging met hem mee naar huis om een proces verbaal op te stellen. 

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft de schoonvader van Claudia het afgelopen jaar niet veel met het bootje gevaren. "Hij had dat wel weer willen oppakken, maar dat is hem bij deze ontnomen."

In een bericht op Facebook liet Claudia een foto zien van het bootje, die nu "totally loss" is.  Verder schrijft ze daarbij dat haar schoonvader erg verdrietig is. Ze gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. "Vijf minuten 'lol' en een hele verdrietige eigenaar (...) Ik gun je de eeuwige jeuk en te korte armpjes."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]