Ga naar Content

Update: aangehouden verdachten (15) niet betrokken bij overval snackbar Sint Pancras

SINT PANCRAS - De politie heeft gisteravond bij de aanhouding van twee verdachte overvallers drie waarschuwingsschoten gelost. Het duo, twee 15-jarige jongens uit Alkmaar, zouden verantwoordelijk zijn voor een overval op snackbar Wanaka aan de Bovenweg in Sint Pancras. Na onderzoek blijkt nu dat ze niets met de overval te maken hebben.

Foto: Persbureau Nieuwsfoto

Gisteravond sloegen twee overvallers iets na 21.00 uur toe. Ze bedreigden de snackbarhouder met een wapen en eisten geld. Al snel sloegen de overvallers zonder buit op de vlucht. De politie laat weten dat er er geen gewonden zijn gevallen. 

Volgens mediapartner Alkmaar Centraal heeft de politie direct na de overval de omgeving met honden uitgekamd. Behalve naar de verdachten zou er naar een wapen zijn gezocht. 

Schoten

Of het wapen is gevonden, is niet bekend. Wel kreeg de politie twee verdachten in het vizier. Ze probeerden te vluchten, waarop de agenten drie waarschuwingsschoten losten. Hierna zijn de twee 15-jarige Alkmaarders voor verhoor meegenomen naar het bureau. 

Na onderzoek blijkt dat de twee aangehouden jongens niets met de overval te maken hebben. Dit betekent dat de politie weer op zoek is naar de twee overvallers. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]