Ga naar Content

Laconieke Ten Hag na klinkende zege Ajax: "0-13, een hele goede overwinning"

VENLO - Alsof er weinig aan de hand was verscheen Ajax-trainer Erik ten Hag na een historische uitzege op VVV Venlo (0-13) voor de camera van FOX Sports. Er kon nauwelijks een lachje vanaf bij de oefenmeester, wellicht uit respect voor de weggespeelde thuisploeg uit Limburg. "De complimenten aan mijn ploeg", zei hij koeltjes bij de sportzender. 

Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

"We waren hongerig", zei Ten Hag. "Tsja, 13-0 is een goede overwinning. We hebben als team geïnvesteerd en op een hoog tempo gespeeld. VVV laat ook vaak zien dat het goede resultaten kan boeken. Deze uitslag ligt ook aan Ajax. Dit hebben we afgedwongen. Maar dit zegt natuurlijk niet over onze wedstrijd van dinsdag tegen Atalanta."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Neres en Mazraoui kregen rust

Ten Hag hield zaterdag al een beetje rekening met de zware uitwedstrijd van dinsdag tegen Atalanta in de Champions League. Hij hield David Neres en Noussair Mazraoui buiten zijn basisformatie en gunde na de eerste helft ook Dusan Tadic en Nicolas Tagliafico rust. Daarna mochten er nog meer basisspelers naar de kant.

Het maakte allemaal niet uit. Ajax kon zich alles permitteren tegen een weerloos VVV, dat vorige week nog gelijkspeelde tegen AZ (2-2). Lassina Traoré greep zijn kans en maakte er vijf. Basisspeler Jurgen Ekkelenkamp liet zich ook zien met twee doelpunten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]