Noordkop & Texel

NL
V

Lachgaskoerier zwaargewond bij beroving in Den Helder

24 oktober 2020, 16.08 uur · Door Redactie

DEN HELDER - Een 33-jarige lachgaskoerier is in de nacht van donderdag op vrijdag in de Dommelstraat in Den Helder zwaargewond geraakt bij een beroving. Vermoedelijk is hij met een gascilinder op z'n hoofd geslagen. De politie heeft twee verdachten aangehouden. 

ANP/Lex van Lieshout

Het slachtoffer meldde zich rond 2.00 uur bij een woning in de Dommelstraat om enkele bestelde lachgascilinders af te leveren, zo verklaarde een familielid van het slachtoffer aan de politie. Terwijl hij een telefoongesprek met zijn baas voerde, werd hij plotseling belaagd, op z'n hoofd geslagen en beroofd.

Omdat z'n baas het tumult aan de andere kant van de lijn meekreeg, ging hij op onderzoek uit. Niet veel later trof hij de de koerier ernstig gewond aan in de Beatrixstraat, op een kleine drie kilometer van de Dommelstraat. 

De baas van het slachtoffer alarmeerde de hulpdiensten, die de koerier naar het ziekenhuis brachten. Daar ligt hij nog steeds. Hoe hij er exact aan toe is, is niet bekend, al is wel duidelijk dat hij nog geen verklaring heeft kunnen afleggen. 

Twee verdachten

Onderzoek leidde de politie richting twee verdachten, een 17-jarige jongen en 18-jarig jongen, beiden uit Den Helder. Zij zijn gisteravond aangehouden en zitten vast. De politie roept getuigen van de beroving op zich te melden. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]