Ga naar Content

Dominic (9) nieuwe kinderburgemeester van Amsterdam

AMSTERDAM - MSTERDAM - De 9-jarige Dominic uit Nieuw-West wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amsterdam. Hij volgt de 11-jarige Ilias op, die vorig jaar werd benoemd tot de allereerste kinderburgemeester van de stad.

Foto: Gemeente Amsterdam

De eenjarige termijn van Ilias en de kinderraad loopt op 16 november af en daarom moest de gemeente op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. En dat werd Dominic, die vrijdag gekozen werd door de nieuwe kinderraad.

De kinderraad was eerder al gekozen door een jury bestaande uit kinderombudsman Anne Martien van der Does, jongerenburgemeester Achraf el Johari, de huidige kinderburgemeester Ilias en Het Klokhuis-presentator Pascal Tan.

Wensen van kinderen

Samen met de kinderraad gaat Dominic ervoor zorgen dat wensen van kinderen op de agenda van de Amsterdamse politiek terechtkomen. Ze stellen een lijst op met onderwerpen die ze belangrijk vinden en denken na over hoe dingen in de stad beter kunnen. Ook komen ze elf keer in het schooljaar bij elkaar.

Dominic wordt op maandag 16 november geïnstalleerd, samen met de nieuwe kinderraad. Vanaf die dag mag hij zich dus echt de burgemeester van alle Amsterdamse kinderen noemen

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]