Sport

NL
V

Shayne Pattynama levert 'kanonskogel' af bij de 2-0 van Telstar-spits Soto

23 oktober 2020, 22.54 uur · Aangepast 23 oktober 2020, 23.12 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Het openingsdoelpunt van Sebastian Soto tegen Helmond Sport was om door een ringetje te halen, maar de voorzet van Shayne Pattynama bij de 2-0 van de Amerikaan was ook niet onbelangrijk. "Het was een kanonskogel die ik aflever", aldus Pattynama.

Shayne Pattinama gaf de assist bij de 2-0 - NH Sport/Leo Giovannangelo

"Gelukkig is het een goal", vervolgt Pattynama na afloop van het thuisduel tegen Helmond Sport. "Dat maakt het beter om de wedstrijd uit te spelen." De 1-0 van Soto kort na rust gaf Telstar het vertrouwen dat het goed zou komen. Pattynama: "Dan zie je dat we heel goed kunnen voetballen Die goal was nodig om ons een boost te geven."

Tekst  gaat verder onder de video

Quote

"Die goal was nodig om ons een boost te geven"

Telstar-speler Shayne Pattynama

Telstar-trainer Andries Jonker na de 2-0 zege op Helmond Sport - NH Sport/Leo Giovannangelo

Quote

"Het zijn jonge honden"

Telstar-trainer Andries Jonker

Telstar-trainer Andries Jonker: "De beginfase was nog redelijk, maar daarna werd het moeilijker. Er sloop wat twijfel in", blikt hij terug op de eerste 45 minuten. Na de 1-0 van Soto zag de Amsterdammer dat het een stuk beter ging met Telstar. 

Ook al ging er ook daarna nog veel mis, toch had Jonker genoten van zijn ploeg. "Het zijn jonge honden. De energie spat ervanaf. Dat maakt het ook zo leuk om naar dit ploegje te kijken."

KNVB-bekerduel

Woensdag wacht voor de Velsenaren het KNVB-bekerduel met eredivisionist Heracles Almelo. "Die mag ook morgen gespeeld worden. Iedereen ziet uit naar die wedstrijd. We gaan heerlijk voetballen en hebben niks te verliezen. We zien het wel."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]