Sport

NL
V

FC Eindhoven verslaat gehavend Jong AZ met duidelijke cijfers

23 oktober 2020, 22.52 uur · Aangepast 24 oktober 2020, 09.37 uur · Door Redactie

EINDHOVEN - De gifbeker is nog niet leeg voor Jong AZ. De Alkmaarse beloften verloren afgelopen maandag met ruime cijfers van FC Volendam (2-6) en het gehavende team was niet bij machte om FC Eindhoven te verslaan: 3-0. De Alkmaarders speelden het laatste halfuur met tien man na een tweede gele kaart voor basisdebutant Emir Biberoğlu. 

Pro Shots / Johan Manders

Jong AZ kende personele problemen in de voorbereiding op het duel tegen FC Eindhoven. Onder anderen aanvoerder Peer Koopmeiners, Beau Reus, Thijs Oosting en Hakon Evjen testten eerder positief op het coronavirus. De eerste helft verliep voor de Alkmaarse beloften zonder eerdergenoemde sterkhouders moeizaam.

Richonell Margaret werd diep gestuurd door Soulyman Allouch, de spits schoot de bal naast het doel van Ruud Swinkels. Jacky Donkor van Eindhoven probeerde Elber Evora met een halve omhaal te verschalken, maar de goalie kon de bal redden. Verder waren er weinig hoogtepunten voor de rust.

Effectief Eindhoven

De Brabanders schoten in de tweede helft uit de startblokken met twee goals binnen vijf minuten. Eerst zorgde verdediger Bart Biemans uit een corner voor 1-0, waarna Jort van der Sande de score verdubbelde met een kopbal. De malaise werd in de zestigste minuut compleet voor Jong AZ, nadat basisdebutant Emir Biberoğlu van het veld werd gestuurd door zijn tweede gele kaart.

Dico Jap Tjong zorgde enkele minuten later voor de 3-0 na een assist van Jason Bourdouxhe. In het laatste kwartier werd Eindhoven gevaarlijk via Van der Sande, maar hij verzuimde de score verder uit te breiden. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar. 

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Van Kleef (73/ Van den Eynden), Biemans, Amevor, Bourdouxhe; De Keersmaecker (58/ Pozo) , Van Son (73/ Peijnenburg), Jap Tjong; Botermans (88/ Van Rosmalen) , Van der Sande, Donkor (58/ Bogaers) 

Opstelling Jong AZ: Evora; Gemmel, Jacobs, Berkhout, Dirks; Franken (87/ Buurmeester), Kunst, Biberoğlu; Baars (73/ Barasi), Margaret (78/ Van Brederode), Allouch (87/ Wildeboer) 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]