Ga naar Content

Kan je wel veilig je griepprik halen in tijden van corona?

NOORD-HOLLAND - Terwijl de coronacris midden in een tweede golf zit, is het ook de tijd van het jaar om de griepprik te halen. Maar is dat wel veilig? Arts Fred Slijkerman Megelink beantwoordde de vraag van Jaica Schram afgelopen donderdag in het programma NH De Corona Peiling.

"De huisarts kent zijn patiënten goed, die weten precies wie er in aanmerking komt voor een griepprik. Die mensen krijgen allemaal een uitnodiging om bij de huisarts langs te komen en ik zou het zeker aanraden om dat te doen."

"Van de griepprik word je zelf niet ziek. Er zitten geen virussen of bacteriën in die je ziek kunnen maken. Er wordt wel wat ingespoten wat je afweersysteem activeert. Dat betekent dat je misschien wat temperatuurverhoging krijgt, maar dat is eigenlijk een natuurlijke reactie van het afweersysteem. Je kan ook wat roodheid krijgen op de plek van de prik."

Bekijk hieronder de hele uitzending terug:

De Corona Peiling - NH Nieuws

Deskundigen geven in De Corona Peiling antwoord op jouw vragen over het coronavirus, de gevolgen en de maatregelen. Bekijk hier alle vragen én antwoorden terug. 

Ook een vraag? Stuur 'm naar [email protected]