Ga naar Content

LIVE NH Sport: Telstar - Helmond Sport en FC Volendam - FC Dordrecht

AMSTERDAM - Op papier hebben Telstar en FC Volendam vrijdagavond 'een makkie'. De Velsenaren spelen om 18.45 uur tegen de nummer zeventien van de ranglijst Helmond Sport en hekkensluiter FC Dordrecht komt bij FC Volendam op bezoek. Beide duels zijn rechtstreeks op NH Radio te volgen. 

Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

Telstar kwam begin deze week met een punt terug uit Kerkrade (1-1 bij Roda JC) en weet zich met twaalf punten uit acht wedstrijden in de subtop van de eerste divisie te handhaven. Helmond Sport doet het minder slecht dan de stand doet vermoeden. De ploeg van trainer Wil Boessen verloor weliswaar vijf  keer, maar maakte het ploegen als De Graafschap (1-2), Almere (2-0), NAC Breda (0-2) en FC Volendam (0-1) knap lastig. Alleen Cambuur boekte een royale 5-1 zege. 

Onderschatting

Met slechts zes goals vóór is duidelijk waar het probleem van de Brabanders ligt. Telstar-trainer Andries Jonker waarschuwde in de aanloop desondanks voor onderschatting van de tegenstander. "Het zou mij verbazen als ze dit seizoen weer bij de onderste ploegen eindigen." Bovendien kwam Telstar zelf de laatste drie duels niet tot winst. 

Lees ook

Telstar - Helmond Sport begint om 18.45 uur. Je hoort verslaggever Leo Giovannangelo met het wedstrijdverslag op NH Radio in Eindelijk Weekend en na 19.00 uur in NH Sport. 

FC Volendam - FC Dordrecht

Vol vertrouwen begint FC Volendam vrijdagavond aan het karwei tegen FC Dordrecht. Ook hier ligt onderschatting op de loer: de Schapekoppen staan onderaan en wisten dit seizoen alleen van Jong AZ (2-0) te winnen. Net als Helmond Sport scoren de Dordtenaren moeizaam. Slechts zes keer konden zij juichen. 

FC Volendam kon afgelopen maandagavond tegen Jong AZ alleen al zes keer de handen in de lucht steken (2-6). De man in vorm bij de ploeg van trainer Wim Jonk is Nick Doodeman die liefst vijf van de zes treffers voorbereidde. 

Tekst gaat verder onder de video

FC Volendam traint in aanloop naar FC Dordrecht thuis - NH Nieuws

Ook in Volendam wordt om 18.45 uur afgetrapt. Het wedstrijdverslag op NH Radio krijg je van Edward Dekker.

Lees ook

Beloftenteams

De beloftenteams van Ajax en AZ komen vanavond eveneens in actie. De Amsterdammers treffen om 18.45 uur in Maastricht MVV, terwijl Jong AZ om 21.00 uur aantreedt tegen FC Eindhoven. Voor trainer Michel Vonk wordt het flink improviseren, omdat AZ door een fiks aantal coronabesmettingen een groot aantal spelers mist. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]