Ga naar Content

FC Volendam wil ongeslagen reeks voortzetten tegen FC Dordrecht

VOLENDAM - Ondanks dat het stijgende aantal coronabesmettigen Nederland in zijn greep houdt, lijkt het bij FC Volendam alleen maar beter te gaan. De Volendammers verloren het laatst op 15 septemer, thuis tegen NEC (1-3). De vijf wedstrijden daaropvolgend werd er drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Na een wat moeizame start vinden we FC Volendam daarmee terug op een zevende plek in eerste divisie. 

FC Volendam traint in aanloop naar FC Dordrecht thuis - NH Nieuws

Morgenavond komt met FC Dordrecht de hekkensluiter op bezoek in Volendam. FC Dordrecht won dit seizoen slechts één keer en dus is de favorietenrol weggelegd voor FC Volendam. Helemaal gezien het grote aantal spelers waarmee er donderdagochtend getraind werd. Alleen Zakaria el Azzouzi en Darius Johnson ontbraken wegens blessures op de training. Net als de langer geblesseerde Kevin Visser. 

"Je ontkomt er niet aan dat je elkaar af en toe een high five geeft"

fc vOLENDAM-TRAINER WIM JONK

Wie wel weer op het trainingsveld stond was verdediger Micky van de Ven. Wegens een voetblessure moest hij de afgelopen weken aan zich voorbij laten, maar donderdagochtend trainde hij weer met de groep mee. Trainer Wim Jonk liet na de training weten dat de wedstrijd tegen FC Dordrecht nog te vroeg komt voor de talentvolle verdediger. 

Testuitslagen

Na afloop van de training wordt de hele Volendamse selectie gestest op het coronavirus. Met extra veel spanning zal er dit keer worden uitgekeken naar de testuitslagen omdat FC Volendam maandagavond nog op bezoek ging bij Jong AZ. Op dit moment zijn er bij AZ dertien spelers besmet met het coronavirus en gisteren vertelde Hans Kraaij jr. in het programma Voetbalpraat op FOX Sports dat jong AZ-speler Peer Koopmeiners er daar één van is. Hij speelde maandagavond in de wedtrijd tegen FC Volendam en zou dus spelers van FC Volendam besmet kunnen hebben. 

"Ik probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Je hebt ermee te maken en tot nu toe zijn we er, ik klopt het af, goed uit vandaan gekomen. Ik hoop dat het zo blijft", aldus Wim Jonk. 

FC Volendam - FC Dordrecht begint vrijdagavond om 18.45 uur. Je kunt de wedstrijd live op de radio volgen bij NH Sport. Edward Dekker is de verslaggever.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]