Ga naar Content

Dankbare ouderen geven 600 stroopwafels aan Zandvoortse schoolkinderen

ZANDVOORT - Kinderen op vijf Zandvoortse basisscholen kregen vandaag een smakelijke verrassing: bewoners van verpleeghuis Huis in de Duinen deelden 600 stroopwafels uit.

Scholen krijgen stroopwafels - Foto: eigen foto

De ouderen bedankten de kinderen met de lekkernij voor de aandacht die ze in de eerste coronagolf gaven aan de bewoners van Huis in de Duinen in Zandvoort. De leerlingen bedolven hun oudere dorpsgenoten met leuke briefjes en tekeningen. "Tijdens de eerste golf was Huis in de Duinen dicht voor bezoek. De bewoners waren heel blij met de aandacht van de kinderen. Daarnaast gaven ondernemers ook veel lekkernijen als bitterballen, haring en stroopwafels", zegt welzijnscoördinator Gudo d'Hondt.

Bramensap

Zandvoorter Willem van der Sloot maakte deze zomer honderden liters bramensap en de opbrengst uit de verkoop ervan doneerde hij aan Huis in de Duinen. De bewoners vonden het een goed idee om met de opbrengst twee vliegen in één klap te slaan. "Met het geld hebben we bij een lokale ondernemer de stroopwafels gekocht om deze uit te delen aan de kinderen."

Vanochtend ging Gudo met een van de bewoners op stap om de stroopwafels, geheel coronaproof, uit te delen. "De stroopwafels zijn heel leuk ontvangen. We hopen natuurlijk dat de kinderen nu extra aan de bewoners blijven denken en ze verblijden met nieuwe tekeningen en briefjes."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]