Ga naar Content

Afgezwaaide handbalster Nycke Groot in voorlopige selectie EK

ARNHEM - Handbalster Nycke Groot is de verrassende naam in de voorlopige selectie van bondscoach Emmanuel Mayonnade voor het EK in december in Noorwegen. Groot nam in januari 2019, kort na het EK in Frankrijk, afscheid van Oranje.

Foto: ANP/Piroschka van de Wouw

De Alkmaarse heeft eerder aangegeven dat ze niet openstaat voor een terugkeer in Oranje, maar Mayonnade hoopt haar nog op andere gedachten te brengen. Ze speelt momenteel voor Odense in Denemarken, de club waar ook vedette Lois Abbingh en keepster Tess Wester actief zijn.

Vooralsnog is haar selectie een administratieve handeling, want alleen de speelsters die nu in de voorlopige selectie zijn opgenomen zijn straks ook speelgerechtigd op het EK. Om die reden heeft Mayonnade liefst 35 speelsters opgenomen in de groep. Begin november brengt hij de lijst terug naar achttien.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: ANP/Piroschka van de Wouw

Het Nederlands vrouwenteam is regerend wereldkampioen en heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Op het laatste EK behaalde de ploeg brons. Oranje is op het komende EK, van 3 tot en met 20 december, ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië en speelt al zijn groepswedstrijden in Trondheim. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde.

Amega

Bekijk hier de 35-koppige voorselectie van Oranje. Estavana Polman en Delaila Amega ontbreken in de voorlopige selectie. Beide internationals hebben ernstig knieletsel. Polman werd op het WK eind vorig jaar in Japan uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]