Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Bibliotheek Hoorn nodigt uit tot dialoog met 'levende boeken'

22 oktober 2020, 11.22 uur · Door WEEFF

Vanavond kun je online in gesprek met 'levende boeken'. Bibliotheek Hoorn heeft tien mensen uitgenodigd met bijzondere levensverhalen. Een vluchteling, een anti-zwarte piet activist, iemand met niet-aangeboren hersenletsel, een achterblijver van een vermissing en nog zes andere verhalen. 

In 2019 was de Human Library nog een fysiek evenement - Martijn Bergsma

"Met de Human Library kun je in dialoog gaan met iemand die een onalledaags levensverhaal heeft. Met als doel het wegnemen van vooroordelen en taboes. Meestal neem je die namelijk pas echt weg als je met elkaar in gesprek gaat. Zo is er iemand die een dwarslaesie heeft die vertelt dat seksualiteit er nog steeds toe doet. Je kunt echt de diepte ingaan tijdens het gesprek. Iets waar we tegenwoordig bijna nooit de tijd voor nemen", aldus Charlotte Dwyers van Bibliotheek Hoorn. Op één persoon na komen alle 'levende boeken' uit West-Friesland. 

Niet de eerste keer

Vorig jaar organiseerde Bibliotheek Hoorn voor de eerste keer de Human Library. Het fysieke evenement is nu vanwege de coronamaatregelen vertaald naar een online variant. "Dat maakt het misschien wel nog intiemer."

Via Bibliotheekhoorn.nl zijn voor vanavond nog een beperkt aantal tijden te reserveren.

Beluister onderstaand het interview van WEEFF Radio met Charlotte Dwyers (Bibliotheek Hoorn) over de Human Library.

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]