Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Gemeente roept spotters op: 'Kom niet naar Schiphol voor laatste landing KLM-Boeing 747'

22 oktober 2020, 10.41 uur · Aangepast 22 oktober 2020, 18.56 uur · Door Doron Sajet

SCHIPHOL - De gemeente Haarlemmermeer roept vliegtuigspotters op om aanstaande zondag niet naar Schiphol te komen voor de laatste landing van een Boeing 747-400 van KLM. Het passagierstoestel wordt na dit weekend vanwege de coronacrisis definitief uit de vloot gehaald. Eigenlijk werden de 747's in maart al afgedankt, maar KLM besloot er nog drie te houden voor een medische luchtbrug tussen China en Schiphol.

Koninklijke Marechaussee en de laatste KLM-Boeing 747-400 - KMar & NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Zondag wordt er opnieuw gevreesd voor een grote toestroom van vliegtuigspotters die de laatste landing ooit op Schiphol zelf willen zien of vastleggen. In maart negeerden tientallen spotters de oproep van de gemeente Haarlemmermeer om niet naar de landingsbaan te komen. Dat bleek achteraf niet de laatste landing te zijn, want enkele dagen later besloot KLM drie Boeing 747-400's nog langer te laten doorvliegen met alleen vracht.

Spottersplaats afsluiten

Burgemeester Marianne Schuurmans sluit de spottersplaatsen zondag. Zij roept spotters op om niet te komen. Rondom Schiphol zal er gehandhaafd worden door de Koninklijke Marechaussee, politie en boa's.

Livestream

NH Nieuws zorgt voor een livestream van de laatste landing van KLM's Boeing 747-400. Het toestel, de 'City of Vancouver', wordt rond 16.30 uur op Schiphol verwacht. Het toestel komt vanuit Shanghai met aan boord alleen vracht, cabinepersoneel en de piloten. De aankomst van de KL894 is live te volgen op nhnieuws.nl, op onze app en Facebookpagina en op het YouTube-kanaal van NH Airtime.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]