Ga naar Content

Van 'ernstig' naar 'zeer ernstig': nu hoogste corona-risiconiveau in 't Gooi

'T GOOI -  Voor zover ze nog niet rinkelden, doen de corona-alarmbellen in 't Gooi dat nu ongetwijfeld wel. Het aantal coronabesmettingen in het gebied onder de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek loopt namelijk zo hard op, dat er sinds gisteren het hoogste risiconiveau geldt. 

Foto: NH Nieuws/Sjoerd Stoop

Waar er een paar dagen geleden in de regio per 100.000 mensen nog 'maar' 32 mensen besmet bleken, is dat aantal inmiddels opgelopen tot 56 gevallen per 100.000 inwoners. Eergisteren werden 145 mensen positief getest op het virus. 

Het is niet de eerste veiligheidsregio in Noord-Holland waarvoor de hoogste alarmfase (4) gaat gelden. Eerder kleurden Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland al donkerrood op de coronakaart. 

Lees ook

Ook in het gebied dat onder de Veiligheidsregio Kennemerland valt, geldt sinds gisteren 'zeer ernstig'. 

Vergeleken met de situatie in het zuidelijk deel van de provincie, valt het in het noordelijk deel enigszins mee. Toch is ook daar gisteren het risiconiveau verhoogd van 2 naar 3, oftewel van 'zorgelijk' naar 'ernstig'. 

Maatregelen

Het verhoogde risiconiveau heeft vooralsnog geen gevolgen, omdat er voor het hele land al strenge maatregelen gelden sinds vorige week. Die blijven nog tenminste drie weken van kracht. Als het aantal besmettingen genoeg is teruggelopen, wil het kabinet overschakelen naar een aanpak per regio.

Volgens het niveau 'zeer ernstig' zouden er dan geen evenementen mogelijk zijn, mogen er minder mensen bij een huwelijk bijwonen en zouden bijvoorbeeld musea en theaters de deuren weer moeten sluiten. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]