West-Friesland

NL
V

Melkmarkt in Enkhuizen vanaf november weer toegankelijk voor auto's

22 oktober 2020, 11.00 uur · Door Isabel Broersen

ENKHUIZEN - De terrassen op de Melkmarkt maken weer plaats voor het verkeer. De Melkmarkt is in de zomer voetgangersgebied geweest, maar deze verkeersmaatregelen in het hart van de binnenstad worden per 1 november weer opgeheven.

NH Nieuws

Vanwege het coronavirus kregen horecaondernemers op de Melkmarkt vanaf juni de ruimte om hun terrassen uit te breiden. 

Menig Enkhuizer opperde weleens het idee om de Melkmarkt af te sluiten voor verkeer. Maar de Melkmarkt is ook een belangrijke doorgaande weg in binnenstad. Door de weg af te sluiten voor auto's werd het lastiger voor auto- en vrachtverkeer om van de ene kant naar de andere kant van de stad te komen. 

De gemeente gaat dan ook aan de slag met een evaluatie van de maatregelen, zo laat een woordvoerder weten. "Bij deze evaluatie worden de opmerkingen van ondernemers, bewoners en andere betrokkenen vanzelfsprekend meegenomen. Ook de verkeerstellingen die we op verschillende momenten hebben gehouden betrekken wij hierbij." 

Nieuwe omleiding: Wilhelminabrug afgesloten

Als de Melkmarkt open gaat, komt er een andere tijdelijke omleiding in de stad. De Wilhelminabrug - tussen het Venedie en de Paktuinen - is een week lang afgesloten: van maandag 2 november tot maandag 9 november.

"De afsluiting is nodig om de betonnen steunen onder het beweegbare deel van de brug te repareren. Deze zijn beschadigd. Ook komt er een nieuwe slijtlaag op de brug", aldus de gemeente.

Het station is niet bereikbaar via het Venedie, daarvoor geldt een omleidingsroute. Ook voor schepen is de doorvaart afgesloten. Alleen bij noodzakelijke gevallen verzoekt de gemeente contact op te nemen met de havendienst.

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]