Ga naar Content

Vergeet Sinterklaas, Kerst komt vroeg dit jaar: "Mensen hunkeren ernaar"

UITGEEST/VELSERBROEK - De tuincentra zijn er vroeg bij dit jaar. Het is nog dik twee maanden tot de Kerst, maar bij de meeste kunnen al kerstartikelen worden gekocht. Echte bomen ontbreken nog in het assortiment, maar kunstdennen, ballen, pieken en pluche-kerstmannen zijn volop verkrijgbaar.

"Een beetje vroeg inderdaad", zegt Saskia van der Kooij van Ranzijn Tuin en Dier in Velserbroek. "Maar de meeste mensen hunkeren ernaar. In deze tijd van corona kunnen ze niet op vakantie en maken het thuis extra gezellig."  

Sinterklaas

"Voor ons is het nog een beetje te vroeg", zeggen twee winkelende vrouwen in het tuincentrum. "Het is nog oktober, eerst Sinterklaas vieren. Pas daarna komen we in de kerstsfeer."

Een andere vrouw is daarentegen vanwege corona wel al in de kerststemming. "Sinterklaas slaan we over dit jaar. Is toch een beetje te gevaarlijk in deze tijd. Dus daarom richt ik me al op Kerst. Heerlijk toch die sfeer vast in huis te halen?" 

Kerstdorp

Wie er steevast vroeg bij is, is Ron de Boer uit Uitgeest. Het vermaarde kerstdorp achter zijn woning is alweer klaar. De officiële opening is op 20 november, maar hij wil er zeker van zijn dat alle lichtjes branden en alle treinen rijden, dus heeft hij de afgelopen weken benut om alles te testen .

Door corona moet ook voor het bezoeken van Rons kerstdorp een afspraak worden gemaakt. "Ik wil het veilig houden en vraag iedereen vooraf een afspraak te maken."

Lees ook

Inkomsten naar onderzoek stofwisselingsziekte

Het geld dat Ron dit jaar ophaalt met bezoeken van zijn kerstdorp gaat naar het goede doel, om precies te zijn Energy4All. Deze stichting betaalt mee aan het onderzoek dat het Radboudziekenhuis in Nijmegen doet naar een medicijn waarmee een speciale stofwisselingsziekte  kan worden genezen. Uitgeester Ron heeft dit goede doel uitgekozen omdat een dorpsgenootje, de 9-jarige Torre Bekkers, aan deze ziekte lijdt.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]