Alkmaar

NL
V

Archeologiecentrum Huis van Hilde sluit voorlopig haar deuren

21 oktober 2020, 11.08 uur · Door Redactie

CASTRICUM - Het archeologisch centrum Huis van Hilde sluit voorlopig haar deuren. Naar aanleiding van de vorige persconferentie heeft het team besloten geen bezoekers meer te ontvangen. "De ernst van het aantal corona-besmettingen en de oproep van de premier om zoveel mogelijk thuis te blijven, hebben hierin de doorslag gegeven. "

Huis van Hilde

Huis van Hilde is vandaag voorlopig voor het laatst open. Vanaf morgen tot en met zondag 15 november blijft het centrum onder voorbehoud gesloten.  

"Ons team en de vrijwilligers betreuren deze sluiting enorm maar vinden het momenteel niet verantwoord om open te blijven voor bezoek. Let goed op jezelf en elkaar", aldus de organisatie.

In juni dit jaar ontving het centrum nog een financiële injectie van de provincie om het personeel te kunnen uitbetalen. Sinds vorige maand ligt het centrum volledig in provinciale handen. Door de coronacrisis werd steun van de provincie aan het archeologiecentrum onvermijdelijk, schreven Gedeputeerde Staten in een brief aan Provinciale Staten.

Het centrum is vernoemd naar een archeologische vondst uit 1995. Voorafgaand aan de bouw van de wijk Oosterbuurt in Castricum werden tijdens een archeologisch onderzoek, duizenden vondsten gedaan.

 

Eén daarvan was het skelet van een jonge vrouw, die halverwege de vierde eeuw moet hebben geleefd. Het UMC in Utrecht maakte scans van de schedel, waarna een gezichtsreconstructie werd gemaakt, die de naam Hilde kreeg.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]