West-Friesland

NL
V

Van bruin café naar oud-Hollandse snoepwinkel: "Ik zei het eerst als grap"

20 oktober 2020, 19.00 uur · Aangepast 20 oktober 2020, 20.38 uur · Door Chantal Bos

HOORN -  Het is een grap die werkelijkheid is geworden: café-eigenaren - en partners- Jesse en Kevin hebben hun bruin café omgebouwd tot oud-Hollandse snoepwinkel. 'Plan C', noemen zij de metamorfose met als aanleiding de gedeeltelijke lockdown. Vrijdag gaan ze voor het eerst open.  

Aan de slag in de snoepwinkel - NH Nieuws

"Ik riep het eerder al als grap, 'waarom geen snoepwinkel beginnen'?", aldus eigenaar Jesse Koeman tegen NH Nieuws. Het karakteristieke café aan de Dubbele Buurt had alle looks al in huis. Jesse: "Ons café is echt een typisch, oud-Hollands bruin cafeetje. Knus en klein. Het was eerst een grap maar inmiddels hebben we overal groots snoep ingekocht."

Het café is bijna een week dicht. Als zij hun nieuwe plan vanmiddag op Facebook presenteren, stromen er in een paar uur tijd honderden positieve reacties binnen. "Ik heb enorme respect voor jullie doorzettingsvermogen. In plaats van bij de pakken neer gaan zitten een nieuw plan opgesteld", zo schrijft een vrouw in de reacties.

Fonduen 

Vlak voor de gedeeltelijk lockdown hadden Jesse en Kevin net een nieuw initiatief gelanceerd om het hoofd boven water te houden. Jesse: "We waren net gestart met mini-lounges aan de bar waar je kon fonduen. We hadden fonduepannen ingeslagen, de cateringafspraken waren rond en mensen konden in twee shifts komen eten. Dat heeft welgeteld dus één avond geduurd."

De café-eigenaren laten zich niet zomaar door de maatregelen uit het veld slaan. Op vrijdag, zaterdag en koopzondagen is de tijdelijke snoepwinkel geopend. Van kaneelstokken tot toverballen en van boterwafels tot stroopsoldaatjes, de hele toonbank staat al volgeladen met snoep. "En de stroopsoldaatjes maken we helemaal zelf!", besluit Jesse lachend. 

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]