Ga naar Content

Gemeente Napels wil AZ toegang weigeren voor Europa League-duel

NAPELS - Als het aan de gemeente Napels ligt, gaat het Europa League-treffen tussen Napoli en AZ komende donderdag niet door. Dat laat Ciro Borriello, gemeenteraadslid in Napels, weten. Boriello vindt dat de wedstrijd moet worden uitgesteld door de corona-uitbraak bij de Alkmaarders. 

Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

"We moeten onze verantwoordelijkheid tonen", laat Borriello, die in de gemeente Napels verantwoordelijk is voor de sport, weten aan Sport Mediaset. "AZ moet in quarantaine worden geplaatst en de wedstrijd moet worden uitgesteld." Volgens hem is de ploeg van trainer Arne Slot een gevaar, omdat zij 'liefst negen' spelers in de selectie hebben die positief zijn getest op het coronavirus. AZ liet eerder weten dat het om zes spelers en drie stafleden ging. 

Geen invloed op de UEFA

Overigens denkt Borriello dat zijn advies geen gevolgen zal hebben op het wel al dan niet doorgaan van Napoli - AZ. De gemeente heeft, volgens hem, geen enkele invloed op de UEFA. "Kortom, daar gaan we weer. De wetten van de staat enerzijds, die van het voetbal anderzijds", laat hij weten. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]