Amsterdam

NL
V

Man (33) die vannacht in Osdorp is beschoten, is overleden

20 oktober 2020, 06.24 uur · Aangepast 20 oktober 2020, 13.52 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - De 33-jarige man die vannacht meerdere keren in de Amsterdamse wijk Osdorp is beschoten, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

De beschieting gebeurde rond 2.00 uur op de Hoekenes, nabij het kruispunt met de Osdorper Ban. Hoe vaak hij is geraakt, is niet bekend, al zegt politiewoordvoerder Jelmer Geerts in het NH-radioprogramma De Ontbijttafel dat sommige buurtbewoners negen schoten hebben gehoord. "Hij is gereanimeerd, en daarna naar het ziekenhuis gebracht." 

Na het geweld is de wijk vanuit onder meer een helikopter uitgekamd, maar dat heeft niets opgeleverd. Ongeveer 20 rechercheurs zitten nu op de zaak, onder leiding van de officier van justitie. De politie gaat ervan uit dat de verdachten na de schietpartij rennend op de vlucht zijn geslagen. Het zou gaan om twee schutters, al wordt er rekening mee gehouden dat er meerdere verdachten bij betrokken waren. Hun signalement of dat van een vluchtauto is nog niet bekend.

De forensische recherche is direct na de schietpartij een onderzoek gestart. Wie getuige is geweest en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt gevraagd alsnog contact op te nemen.

Winkeliers aan de Osdorper Ban wordt gevraagd beelden van beveiligingscamera's waarop de schutters mogelijk te zien zijn, met de recherche te delen. De politie verwacht later op de dag meer informatie vrij te geven.

Andere schietincidenten

De afgelopen maanden werd Osdorp al een paar keer opgeschrikt door vuurwapengeweld. Zo werd op 22 september een winkelpand aan de Osdorper Ban beschoten. Een paar dagen later, op 26 september, werd in het holst van de nacht een man onder vuur genomen

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]