Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Ook dit jaar geen kerstpakket voor personeel Tata Steel

19 oktober 2020, 13.29 uur · Door Ruth Oei

IJMUIDEN - Net als vorig jaar zal ook dit jaar het personeel van Tata Steel geen kerstpakket ontvangen, zo bleek uit een interne mededeling van Hans van den Berg, sitedirecteur van Tata Steel. "Dit raakt de mensen enorm", zegt personeelsvertegenwoordiger Gerrit Idema.

Hans van den Berg, sitedirecteur van Tata Steel - NH Nieuws

De reden waarom het personeel ook dit jaar geen kerstpakket zal krijgen, is omdat Tata Steel in zwaar weer verkeert en dat ze iedere dubbeltje moet omdraaien om te kunnen blijven investeren in onze toekomst, zo staat te lezen in de memo van Van den Berg die het personeel ontving. 

Idema, tevens lid van de Centrale Ondernemings Raad van Tata Steel zegt dat ondanks het feit dat het gezien de situatie niet als een verrassing komt, het opnieuw uitblijven van het kerstpakket toch uitermate jammer is.

"Het wordt echt gezien als een teken van waardering. Het feit dat de financiële situatie bij Tata Steel problematisch is, wil niet zeggen dat het personeel minder hard heeft gewerkt. Gezien de huidige situatie, ook door corona, zou juist waardering in de vorm van een kerstpakket een mooi gebaar zijn geweest." 

Gerrit Idema, personeelsvertegenwoordiger en lid van de Centrale Ondernemings Raad - Eigen beeld

Een kleine troost is de halve procent die elke werknemer van Tata Steel deze maand eenmalig krijgt uitgekeerd, conform de cao-afspraken. "Dat komt neer op 280 euro per persoon", aldus Idema. "Dan beschouwen we dat dan maar als een vervroegd kerstcadeautje."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]