Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

'Formule 1 Zandvoort staat voor 2 mei 2021 op kalender'

19 oktober 2020, 09.39 uur · Aangepast 19 oktober 2020, 12.56 uur · Door Redactie

ZANDVOORT - De uitgestelde terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort staat voor 2 mei 2021 op een uitgelekte racekalender, in handen van de Spaanse website Soymotor.com. Bij de organisatie in Zandvoort was vanochtend niets bekend over een datum, reageert een woordvoerder desgevraagd. "Dit is niet bekend bij ons."

ANP

De Dutch Grand Prix kon dit jaar in mei niet doorgaan vanwege de coronacrisis. De organisatie ging eerder al uit van een terugkeer van de race in mei 2021. De laatste keer dat het koningsnummer op de rol stond in Zandvoort was in 1985.

De Dutch Grand Prix hoopt voor komend jaar dat het dan mogelijk is een race mét publiek te kunnen organiseren. Op de uitgelekte kalender is Zandvoort de vijfde race van komend seizoen en de eerste op Europese bodem.

Coronajaar

De Formule 1 heeft voor 2021 een kalender voor ogen die lijkt op de jaren voor de coronapandemie en dus weer alle continenten aandoet. Dit 'coronajaar' heeft de koningsklasse een ingekort programma kunnen samenstellen met races voornamelijk in Europa. Veel van de circuits die zijn toegevoegd aan het kampioenschap van dit jaar, zoals Portimao (Portugal), Mugello en Imola (Italië), Istanbul Park (Turkije) en de Nürburgring (Duitsland), ontbreken op de voorlopige kalender van volgend jaar.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]