Sport

Jip Vastenburg loopt in Engeland eerste wedstrijd in maanden

18 oktober 2020, 19.22 uur · Door Redactie

ARLEY HALL - Atlete Jip Vastenburg stond een paar weken aan de kant met een lichte blessure. Daarnaast liep de Loosdrechtse vanwege corona-afgelastingen haar laatste wedstrijd een paar maanden geleden. Zondag kwam ze voor het eerst weer in actie tijdens de Cheshire 10k.

ANP/Vincent Jannink

Het was een wedstrijd met een bijzonder karakter. Iedere deelneemster startte in tweetallen met vijf tot tien seconden tussen iedere start. Het leek daardoor meer op een tijdloop. Vastenburg eindigde als tweede met een tijd van 34.03 minuten.

"De wedstrijd was ok, maar helemaal tevreden was ik ook niet", schrijft Vastenburg op haar website. "Van de andere kant ben ik wel blij met het feit dat ik een wedstrijd heb kunnen lopen. Ik ben weer een paar weken aan het opbouwen, nadat ik een lichte blessure had. De eerste vijf kilometer had ik dan ook wat moeite om op gang te komen. De tweede helft ging dat eigenlijk wel heel goed."

'Evenement op veilige manier'

"Het was erg fijn dat de organisatie in staat was om dit evenement te organiseren op een veilige manier", vervolgt ze. "Daarbij heb ik veel positieve dingen uit de wedstrijd meegenomen. Ik heb nog wat werk te doen, maar overall gezien is het erg positie."

De volgende wedstrijd voor Vastenburg staat gepland op 7 november.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]