West-Friesland

Harry (73) loopt succesvol marathon uit om geld in te zamelen voor kankeronderzoek

18 oktober 2020, 19.32 uur · Aangepast 19 oktober 2020, 12.44 uur · Door Lisa van der Velde

HOOGKARSPEL - De 73-jarige Harry Schutte liep vandaag een marathon op het sportcircuit in Hoogkarspel. Met de actie haalt hij geld op voor kankeronderzoek. De moeder van Harry overleed aan leverkanker toen ze de leeftijd van Harry had, en dus had hij iets te bewijzen. 

NH Nieuws / Isabel Broersen

"Ik begin een heel klein beetje te herstellen, want het laatste gedeelte is behoorlijk zwaar geweest", vertelt Harry. Zo had hij een een paar keer kramp in zijn kuit. "Dan moet je gewoon even stoppen en even rekken. Maar ik ben over de eindstreep gelopen en dat is heel mooi."  

Het uitlopen van de marathon en de boodschap daarachter is dan ook waar het Harry omging. Met het lopen van deze marathon wil hij laten zien dat 73 jaar te jong is om te overlijden. Het is de leeftijd waarop zijn moeder Corrie overleed aan de gevolgen van leverkanker. 

Vanwege de coronamaatregelen mocht het publiek vandaag niet langs de baan staan om hem aan te moedigen. Alleen Harry zijn vrouw mocht af en toe de baan op. De rest van het publiek kon kijken vanachter het hek. Harry: "Daar was eigenlijk constant wel volk." Hij werd vanuit daar dan ook enthousiast gesupporterd. "Als ik dan langs dat stukje rende was er constant geklap en gejuich. Dat was een heel fijn gevoel, dat mensen zo meeleven." 

Ook kreeg Harry tijdens het rennen support van sommige hardlopers die stukjes met hem meeliepen. "Ik praatte zo min mogelijk", vertelt Harry. "De mensen om mij heen die kletsten allemaal met elkaar, maar ik concentreerde mij op het lopen." Hij vond het erg prettig dat mensen om hem heen liepen. "Dat gaf veel steun."

Geld inzamelen

Aan het hek bij het sportcircuit hing een collectebus met een QR-code van KWF Kankerbestrijding. Harry zamelde door deze marathon te lopen namelijk geld in voor kankeronderzoek. Zijn streefbedrag was 2.500 euro, maar daar is hij nu al bijna 800 euro overheen. Met het bedrag uit de collectebus verwacht Harry dat het nog wel wat verder zal oplopen. Harry: "Dat wordt een heel mooi bedrag." 

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]