Ga naar Content

Terpstra komt ongeschonden uit Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE - Twee jaar geleden schreef hij de Ronde van Vlaanderen op zijn naam na een weergaloze solo, maar nu hangt de vlag er anders bij. Zondag kwam Niki Terpstra als een van de laatste renners over de finish.

Foto: Pro Shots / George Deswijzen

Voor Terpstra was het al voor de start duidelijk dat hij niet mee ging doen om de overwinning. De Noord-Hollander kwam eind juni zwaar ten val tijdens een trainingsrit om het Markermeer. Daarbij liep hij een klaplong, gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, een scheurtje in zijn onderrug en een hersenschudding op.

Sinds twee maanden zit Terpstra weer op de fiets en reed hij onder andere het NK wegwielrennen en de Ronde van Wallonië. Komende dinsdag verschijnt de wielrenner uit Bergen aan de Vuelta.

Lees ook

Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft won de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander van Alpecin-Fenix versloeg zijn medevluchter en eeuwige rivaal Wout van Aert uit België na 243 kilometer in de sprint. De Vlaamse klassieker, vanwege de coronacrisis met een half jaar uitgesteld.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]