Ga naar Content

Ten Hag sleutelt aan basis: Klaassen maakt rentree, Álvarez en Promes op de bank

AMSTERDAM - Ajax treedt met een gewijzigd basiselftal aan de aftrap in het duel met sc Heerenveen (zondag 14.30 uur). Op het middenveld heeft coach Erik ten Hag een plekje ingeruimd voor Davy Klaassen, terwijl Edson Álvarez en Quincy Promes naar de bank zijn verwezen.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Davy Klaassen, aan het einde van de transferperiode overgekomen van Werder Bremen, maakt meteen zijn opwachting in de basis. Hij vormt samen met Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus het middenveld van de Amsterdammers. In welke rol Klaassen zal spelen, is nog niet duidelijk. Zowel hij als Kudus kan de meest vooruitgeschoven pion op het middenveld worden.

Voorin start Dusan Tadic als linksbuiten. Op de andere flank vervangt David Neres zijn landgenoot Anthony. Neres, die lange tijd met een blessure kampte, keert tegen de Friezen terug in de basis. Lassina Traoré start tegen Heerenveen in de spits. Achterin keert Perr Schuurs terug van een blessure.

Hieronder de volledige opstelling van Ajax:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Veermannetjes bij Heerenveen

Het was nog even onzeker of Joey Veerman fit genoeg zou zijn om te kunnen starten in de Johan Cruijff Arena. De Volendammer in dienst van sc Heerenveen had wat pijntjes, maar begint toch in de basis. Henk Veerman, de andere Volendammer, is de spits van Heerenveen.

Sterke seizoensstart

Voor het ingaan van het voetbalweekend, bekleedde Ajax de vierde plaats in de eredivisie met negen punten uit vier wedstrijden. Heerenveen kent ook een sterke start en doet het met tien punten uit vier duels net iets beter.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]