Ga naar Content

Betsema zet Ethias Cross op indrukwekkende wijze naar haar hand

BERINGEN - Denise Betsema heeft zaterdag op indrukwekkende wijze de Ethias Cross op haar naam geschreven. Na een fraaie solo kwam de Texelse veldrijdster in haar eentje over de finish, voor landgenote Ceylin del Carmen Alvarado (tweede) en de Italiaanse Eva Lechner (derde).

Denise Betsema - Foto: Pro Shots/SIPA USA

Betsema fietste al in de eerste ronde weg bij haar concurrentes en bouwde haar voorsprong geleidelijk uit. Alvarado en Annemarie Worst deden er alles aan om de voorsprong van de Noord-Hollandse te verkleinen, maar de Nederlandse rensters kregen het niet voor elkaar om dichterbij te komen. 

Betsema had na twee rondes een voorsprong van zo'n halve minuut en de groep achtervolgers met onder anderen ook Lechner, Yara Kastelijn en Shirin van Anrooij kwamen niet dichterbij. Na een indrukwekkende rit kwam Betsema zodoende solo als eerste over de meet en kon ze een nieuwe overwinning op haar palmares bijschrijven. 

"Vorig jaar was heel lastig, deze overwinning maakt zoveel goed"

veldrijdster denise betsema

"Voor de verandering had ik nu wel eens goede start", zei de 27-jarige Betsema. "Ik kwam in tweede positie te liggen, trok meteen naar de leiding en sloeg plots een kloof. Daarna reed ik mijn eigen tempo. Tijdens de afdalingen bouwde ik wat marge in, want bij het klimmen werd mijn voorsprong telkens groter."

Gemoedsrust

Betsema keek nog even terug op het vorige seizoen waarvan ze een groot deel door een schorsing miste. "Het is toch wel belangrijk, zo'n eerste zege van het seizoen, het geeft me gemoedsrust. Vorig jaar was heel lastig, deze overwinning maakt zoveel goed."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]