Alkmaar

Battles in Alkmaarse sporthal: populaire game Fortnite tot leven gewekt

17 oktober 2020, 15.48 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Er zijn online voldoende redenen te vinden om lang naar een scherm te turen. Het spel Fortnite is er daar één van. Alkmaar Sport en Stichting LINK vertaalden het spel naar de 'echte wereld', met échte obstakels, battles en de zo kenmerkende storm.

Alkmaar Centraal

Volgens maker Epic Games zijn er wereldwijd meer dan 350 miljoen geregistreerde spelers en maandelijks wordt er zo'n 3,5 miljard uur Fortnite gespeeld. Tijdens het spelen wordt het gebied waarin gespeeld wordt steeds kleiner.

"We proberen het echt na te bootsen, dus iedere vijf minuten maken we het veld steeds kleiner met zaaldelen die naar beneden komen", vertelt een enthousiaste Nikita Rutte, sportregisseur in Alkmaar-Zuid aan mediapartner Alkmaar Centraal.

Quote

"Je hebt twee levens en die kun je van een andere afpakken, maar dan kun je ook worden neergeschoten"

sportnite-deelnemer

"Fortnite is gewoon heel populair en tijdens 'Sportnite' kunnen ze hun helden naspelen. Ik zie zie heel veel blije gezichten." Een korte rondgang langs de spelers bevestigt die indruk. "Je hebt twee levens en die kun je van een ander afpakken, maar dan kun je ook neergeschoten worden". Een ander: "Het is echt superleuk en ik ga het nog wel een keer doen."

Nieuwe doelgroep

"Bij Alkmaar Sport zijn we echt op zoek naar nieuwe manieren om doelgroepen van verschillende leeftijden in beweging te krijgen", vertelt Nikita. "Door aansluiting te zoeken met het populaire spel Fortnite hoopten we een nieuwe doelgroep aan te spreken." Voor wie het gemist heeft: er komt dus zeker nog een editie.

Fortnite komt tot leven - Alkmaar Centraal

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]