Ga naar Content

Jong AZ-trainer Michel Vonk miste de effectiviteit bij overtalsituatie

AMSTERDAM - Bijna zeventig minuten speelde Jong AZ met een man meer op De Toekomst tegen Jong Ajax. Maar de Amsterdammers wonnen de Noord-Hollandse derby met 3-2. De Alkmaarse coach Michel Vonk zag zijn ploeg niet beter spelen na de rode kaart. "We waren niet effectief genoeg in het strafschopgebied."

Michel Vonk na de nederlaag tegen Jong Ajax - NH Nieuws

"Het is altijd een aanname dat het makkelijker wordt met een man meer", blikt Michel Vonk na afloop terug op de wedstrijd tegen Jong Ajax. "Maar het is juist moeilijker. De tegenstander gaat inzakken en compacter spelen. En ze wisten dat ze meer moesten doen, dan met elf man."

Bekijk hierboven het hele gesprek met Jong AZ-trainer Michel Vonk.

"Het breekpunt was de 2-1 van Brobbey"

Jong Ajax-coach Mitchell van der gaag

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag na de winst op Jong AZ - NH Nieuws

De trainer van Jong Ajax, Mitchell van der Gaag, stond een stuk vrolijker voor de camera van NH Sport. Hij zag zijn zijn tien spelers knokken tegen de elf van AZ. "Het breekpunt was de 2-1 van Brobbey. Het gaf een boost tot aan de rust en dat was bovendien een tikkie voor AZ."

Bekijk hierboven de video voor het hele gesprek met Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]