Ga naar Content

Drie verdachten breken in bij woning Obdam, klopjacht door achtertuinen

OBDAM - Een woninginbraak in Obdam heeft de gemoederen in het dorp vanmiddag flink beziggehouden. Dat had onder meer te maken met de inzet van de politiehelikopter, die na de inbraak lange tijd boven de bebouwde kom cirkelde. Volgen buurtbewoners ging het om drie inbrekers, die inmiddels allemaal zijn opgepakt. 

Foto: Inter Visual Studio / Theo Annes

De politie bevestigt dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om drie verdachten, die een woninginbraak zouden hebben gepleegd. De woordvoerder kon niet zeggen of de bewoners op dat moment thuis waren en of zij mogelijk gewond zijn geraakt. De politie heeft dat nog in onderzoek. 

Kort na de inbraak werd er gezocht naar het drietal met een politiehelikopter. Een van de verdachten kon volgens de politie al snel aangehouden worden. In de buurt van het huis werd een tas in de sloot aangetroffen, met daarin waarschijnlijk de gestolen buit.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Verschillende buurtbewoners hebben vervolgens gefilmd hoe de politie zocht naar de overige twee verdachten, die zich schuilhielden in achtertuinen en daar werden opgepakt. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]