Ga naar Content

Gerelateerde videos

Max Huiberts blikt terug op transferperiode AZ: "Zijn er niet minder op geworden"

WIJDEWORMER - Het heeft even geduurd maar sinds vorige week zit de transferperiode er eindelijk op. Een goed moment om met directeur voetbalzaken Max Huiberts terug te blikken op de mutaties van de afgelopen weken. 

Foto:

"Het is een andere transferperiode geweest dan gebruikelijk", zegt Huiberts. "In plaats van op 1 september zijn we nu op 6 oktober gestopt. Dat betekent dat zolang de markt open is, sommige spelers nog wel met hun hoofd bij een volgende stap zitten. In dat opzicht ben ik wel blij dat het erop zit."

Geen gevolgen

Ondanks dat de financiële gevolgen vanwege de coronacrisis op de lange termijn hoogst onzeker zijn, had het wegvallen van inkomsten nog geen gevolgen voor de aan- en verkopen tijdens deze transferperiode. "We hadden al een begroting gemaakt voor dit jaar. We weten wat we uit kunnen geven en we weten ook wat er binnen moet komen. Het is alleen wel heel onzeker hoe dat er in de toekomst uit gaat zien. Hoelang moeten we nog zonder publiek spelen? Maar voor deze transferwindow hadden we de zaken net zo voor elkaar als elk ander jaar."

"Ik denk dat we er ten opzichte van vorig jaar niet minder op zijn geworden."

az-directeur max huiberts

AZ raakte deze transferperiode twee basisspelers van het vorige succes seizoen kwijt. Stijn Wuytens verlengde zijn contract niet en vertrok naar het Belgische Lommel. Daarnaast bereikte Huiberts vlak voor het verstrijken de deadline een akkoord met Sevilla over de overgang van Oussama Idrissi.

Talenten blijven in Alkmaar

Dat betekent, ondanks de vele geruchten, dat Myron Boadu, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal nog 'gewoon' in Alkmaar spelen. "Met de wetenschap van nu verbaast me dat niet. Ik heb gemerkt dat er veel minder geïnformeerd werd naar spelers en dat we binnen ons netwerk heel weinig geruchten hebben gehoord. Dat is echt wel een groot verschil ten opzichte van andere jaren", aldus Huiberts.

Nieuwe gezichten

Tegenover het vertrek van die twee spelers staat de komst van Bruno Martins Indi, Juan Castillo, Jesper Karlsson, Timo Letschert en Hobie Verhulst. Daarmee denkt Huiberts dat AZ goede zaken heeft gedaan. "Ik denk dat als je kijkt naar de breedte en naar de jongens die we hebben gehaald, dat we er ten opzichte van vorig jaar niet minder op zijn geworden."

Check de video voor de uitgebreide terugblik van technisch directeur Max Huiberts op de transferperiode. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]